Ajvár / zakuszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 1 kg kápia, pritamin, és/vagy kaliforniai paprika
- ½ kg paradicsom
- 1 fejfokhagyma
- ¼ zeller
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csili
- 1 dl étolaj
- 2 ek vörösborecet
- szárított csombor, kakukkfű, rozmaring
- só, bors
Elkészítése:
A padlizsánt megszurkáljuk, majd sütőbe tesszük. 20 perc múlva betesszük a paprikát is. Összesen 40 percig sütjük 220 fokon.
Amíg sülnek, felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a zellert.
Ha kivettük a sütőből a paprikát letakarjuk, majd 10 perc múlva könnyedén le tudjuk húzni a héját. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert és egy pici chilit serpenyőben, bő olajon megdinsztelünk, majd megsózzuk. Hozzá adjuk a szárított fűszereket, majd összekeverjük a padlizsánnal, a paprikával és a paradicsommal.
Adunk hozzá 1 mk nátrium benzoátot, majd összeturmixoljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges még sózzuk, majd üvegekbe tesszük. A tetejére teszünk 1 kk olíva olajat, majd befőzési fóliával a tetején lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »