Vörösboros marhatokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 1 nagy sárgarépa
- 2-3 vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2 húsleves kocka
- 5 dl víz
- 1-2 babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 0,5 csomag petrezselyemzöld
- 1 üveg vörösbor
- őrölt bors
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- só
Elkészítése:
A húst és a sárgarépát nagyobb kockára vágjuk, a vöröshagymát negyedeljük, hozzáadjuk a fokhagymát, és belemorzsoljuk a két leveskockát. Hozzáöntjük a vizet, belerakjuk a fűszereket, de a sót nem. Végül beleöntjük a vörösbort. Összekeverjük, lefóliázzuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
Főzés előtt szétválogatjuk az összetevőket. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, ha kész, kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a húst, sózzuk és hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük. Az olajba tesszük a zöldségeket is, kicsit pirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát, a húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük a páclével, felforraljuk, és letakarva előmelegített sütőben, 170 fokon (légkeverés) sütjük kb. 3 órán át.
Ezalatt a gombát és a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk, és a kész húshoz keverjük.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de mindenképp megéri! Mennyei étek lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »