Vörösboros marhapörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (lapocka, lábszár)
- 2 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- vörösbor
- mangalica zsír
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, majd a hagymát megdinszteljük benne. Mehet rá a hús is, amit fehéredésik pirítunk. Ekkor kerülnek rá a fűszerek. Só, bors, paprika.
Itt kellene hozzáadni némi vizet, de én kizárólag vörösborral készítettem, hiszen ettől az igazi. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Ha kell, öntsünk mindig hozzá a borból.
Legjobb tarhonyával, vagy sós burgonyával és kovászos uborkával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »