Vörösboros marhapörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (lapocka, lábszár)
- 2 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- vörösbor
- mangalica zsír
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, majd a hagymát megdinszteljük benne. Mehet rá a hús is, amit fehéredésik pirítunk. Ekkor kerülnek rá a fűszerek. Só, bors, paprika.
Itt kellene hozzáadni némi vizet, de én kizárólag vörösborral készítettem, hiszen ettől az igazi. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Ha kell, öntsünk mindig hozzá a borból.
Legjobb tarhonyával, vagy sós burgonyával és kovászos uborkával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.