Vörösboros marhapörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (lapocka, lábszár)
- 2 nagy vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- vörösbor
- mangalica zsír
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, majd a hagymát megdinszteljük benne. Mehet rá a hús is, amit fehéredésik pirítunk. Ekkor kerülnek rá a fűszerek. Só, bors, paprika.
Itt kellene hozzáadni némi vizet, de én kizárólag vörösborral készítettem, hiszen ettől az igazi. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Ha kell, öntsünk mindig hozzá a borból.
Legjobb tarhonyával, vagy sós burgonyával és kovászos uborkával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »