Vörösboros marhapörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús (lapocka, lábszár)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • vörösbor
  • mangalica zsír

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, majd a hagymát megdinszteljük benne. Mehet rá a hús is, amit fehéredésik pirítunk. Ekkor kerülnek rá a fűszerek. Só, bors, paprika.

Itt kellene hozzáadni némi vizet, de én kizárólag vörösborral készítettem, hiszen ettől az igazi. Lassú tűzön főzzük, időnként kevergetve. Ha kell, öntsünk mindig hozzá a borból.

Legjobb tarhonyával, vagy sós burgonyával és kovászos uborkával.