Vadas rösztivel recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg marha hús
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis hagyma felaprítva
- 3 ek zsír
- 3 db babérlevél
- mustár
- só
Rösztihez:
- 2 db burgonya
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- pici olaj
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk és zsíron megfuttatjuk, a felszeletelt marhahúst feltesszük, és felöntjük vízzel és hozzáadjuk a babérlevelet, a felaprított sárgarépát és a fehérgyökeret a vége felé a mustárt.
Röszti készítése:
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor túl gyorsan sül a külseje, a közepe nyers marad).
Egy kanállal kis halmokat adagolunk a serpenyőbe, kissé ellapítjuk, de vigyázva, hogy ne érjenek össze.
Mikor az alja szép aranypirosra sült, óvatosan megforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róla a felesleges olajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »