Vadas marhasült recept

Hozzávalók:
- 1 fehérpecsenye (súlyt nem tudok mondani, nagyjából 1 kg-os lehetett) készíthető még felsálból, hátszínből vagy bélszínből is.
- 10 dkg füstölt szalonna
- zsír
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- barna cukor
- só
- bors
- mustár
A pácléhez:
- 2-3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- kis darab zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- babérlevél
- borókabogyó
- ecet
- só
Elkészítése:
Elsőként a páclevet készítjük el. Ehhez kb. 1 liter vízbe feltesszük főzni a karikázott zöldségeket, hagymát. A vízhez adunk néhány szem fekete borsot illetve sót. Addig kell főzni, amíg a zöldség félpuhára fő. Mehet hozzá 2-3 ek ecet.
Eközben előkészítjük a húst, méghozzá úgy, hogy megtisztítjuk a hártyáitól. Erre öntjük a páclevet, majd 2-3 napra hideg helyre tesszük letakarva. Időnként ne felejtsük el forgatni!
A húst ezután megspékeljük a szalonnával, megkenjük zsírral és a sütőben félig megsütjük. Időként nem árt forgatni, hogy mindegyik oldala szépen átsüljön. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket illetve némi páclevet is. Lefedve tovább sütjük, míg egészen meg nem puhul.
Ha kész, a húst kivesszük és rögtön becsomagoljuk alufóliába – én még konyharuhával is betakargattam. A tepsiben visszamaradt lepirult zöldségeket 2 evőkanál liszttel összekeverve kicsit átsütjük, majd hozzáadjuk a megmaradt páclevet és a mártás néhány percig főzzük.
Pirítsunk le kevés cukrot és engedjük fel vízzel, majd öntsük ezt is a mártásunkhoz. Most már lehet ízesíteni is tetszés szerint mustárral, sóval, borssal, ecettel végül a tejföllel. A mártásban lévő megpuhult zöldségeket villával is áttörhetjük, de ha sima mártást szeretnénk, érdemes kicsit átturmixolni.
Már csak a húst kell szeletelni mártással nyakon önteni végül csőtésztával vagy zsemlegombóccal tálalni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »