Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas marha spagettivel recept

Vadas marha spagettivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A pácoláshoz:

    • 60 dkg marha fehérpecsenye
    • 2-3 db babérlevél
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek mustár
    • őrölt bors
    • 1 citrom tisztított, hámozott héja
    • 3 evőkanál olívaolaj

    A szószhoz:

    • 3 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 6 dl húslé
    • 3 evőkanál barna cukor
    • 2 dl tejföl
    • citromlé
    • 1-2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 kiskanál mustár

    Elkészítése:

    24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap egészben feltesszük a csontlével főni. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. A húst kb. 2 órát főzzük lassú tűzön.

    Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük.

    A zöldséges húslevest turmixoljuk. Másik edényben barna cukrot kevés olajon világosra karamellizálunk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, ízesítjük citromlével. A tejfölt elkeverjük 2 -3 evőkanál étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a mártásunkat.

    A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá