Vadas marha spagettivel recept

Hozzávalók:
A pácoláshoz:
- 60 dkg marha fehérpecsenye
- 2-3 db babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 1 ek mustár
- őrölt bors
- 1 citrom tisztított, hámozott héja
- 3 evőkanál olívaolaj
A szószhoz:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 6 dl húslé
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 dl tejföl
- citromlé
- 1-2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál mustár
Elkészítése:
24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap egészben feltesszük a csontlével főni. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. A húst kb. 2 órát főzzük lassú tűzön.
Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük.
A zöldséges húslevest turmixoljuk. Másik edényben barna cukrot kevés olajon világosra karamellizálunk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, ízesítjük citromlével. A tejfölt elkeverjük 2 -3 evőkanál étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a mártásunkat.
A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »