Vadas marha spagettivel recept

Hozzávalók:
A pácoláshoz:
- 60 dkg marha fehérpecsenye
- 2-3 db babérlevél
- 1 vöröshagyma
- 1 ek mustár
- őrölt bors
- 1 citrom tisztított, hámozott héja
- 3 evőkanál olívaolaj
A szószhoz:
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 6 dl húslé
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 dl tejföl
- citromlé
- 1-2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál mustár
Elkészítése:
24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap egészben feltesszük a csontlével főni. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. A húst kb. 2 órát főzzük lassú tűzön.
Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük.
A zöldséges húslevest turmixoljuk. Másik edényben barna cukrot kevés olajon világosra karamellizálunk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, ízesítjük citromlével. A tejfölt elkeverjük 2 -3 evőkanál étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a mártásunkat.
A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »