Vadas marha spagettivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A pácoláshoz:

  • 60 dkg marha fehérpecsenye
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek mustár
  • őrölt bors
  • 1 citrom tisztított, hámozott héja
  • 3 evőkanál olívaolaj

A szószhoz:

  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 6 dl húslé
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 dl tejföl
  • citromlé
  • 1-2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítése:

24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap egészben feltesszük a csontlével főni. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. A húst kb. 2 órát főzzük lassú tűzön.

Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük.

A zöldséges húslevest turmixoljuk. Másik edényben barna cukrot kevés olajon világosra karamellizálunk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, ízesítjük citromlével. A tejfölt elkeverjük 2 -3 evőkanál étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a mártásunkat.

A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat.