Svéd húsgolyók barna mártással recept
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor metélőhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors (frissen őrölve)
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg vaj (a kisütéshez)
A barna mártáshoz:
- 100 ml szójaszósz
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dl barnamártás alap
- só ízlés szerint (ha szükséges)
Elkészítése:
A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel, a tojással, a mustárral, sóval és borssal, szerecsendió reszelékkel, majd összedolgozzuk.
Ezután nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.
Forró vajon pirosra sütjük. Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával. Snidlinggel díszítjük, de meg is szórhatjuk vele.
A barna mártáshoz:
Összekeverjük a sűrítőporral (barnamártás-por) a szójaszószt és a tejet egy habverővel, majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük és állandó kevergetés mellett, amikor besűrűsödni készül, hozzáöntjük a tejszínt is.
Ha kell, még sózzunk utána. Ezután már ne főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

