Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd húsgolyók barna mártással recept

Svéd húsgolyók barna mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A gombóchoz:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor metélőhagyma
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 dl habtejszín
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek dijoni mustár
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi bors (frissen őrölve)
    • 1 csipet szerecsendió
    • 5 dkg vaj (a kisütéshez)

    A barna mártáshoz:

    • 100 ml szójaszósz
    • 2 dl habtejszín
    • 1 dl tej
    • 2 dl barnamártás alap
    • só ízlés szerint (ha szükséges)

    Elkészítése:

    A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel, a tojással, a mustárral, sóval és borssal, szerecsendió reszelékkel, majd összedolgozzuk.

    Ezután nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.

    Forró vajon pirosra sütjük. Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával. Snidlinggel díszítjük, de meg is szórhatjuk vele.

    A barna mártáshoz:

    Összekeverjük a sűrítőporral (barnamártás-por) a szójaszószt és a tejet egy habverővel, majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük és állandó kevergetés mellett, amikor besűrűsödni készül, hozzáöntjük a tejszínt is.

    Ha kell, még sózzunk utána. Ezután már ne főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá