Svéd húsgolyók barna mártással recept
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor metélőhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl habtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors (frissen őrölve)
- 1 csipet szerecsendió
- 5 dkg vaj (a kisütéshez)
A barna mártáshoz:
- 100 ml szójaszósz
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dl barnamártás alap
- só ízlés szerint (ha szükséges)
Elkészítése:
A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel, a tojással, a mustárral, sóval és borssal, szerecsendió reszelékkel, majd összedolgozzuk.
Ezután nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.
Forró vajon pirosra sütjük. Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával. Snidlinggel díszítjük, de meg is szórhatjuk vele.
A barna mártáshoz:
Összekeverjük a sűrítőporral (barnamártás-por) a szójaszószt és a tejet egy habverővel, majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük és állandó kevergetés mellett, amikor besűrűsödni készül, hozzáöntjük a tejszínt is.
Ha kell, még sózzunk utána. Ezután már ne főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

