Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia sült recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhafelsál
    • 20 dkg darált sertéshús
    • 10 dkg rizs
    • 3-4 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 reszelt vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A sertéshúst összegyúrjuk a főtt rizzsel, egy kiskanál olajban megpirított kevés reszelt hagymával, sóval és borssal. A felsált hosszában kétszer úgy vágjuk be, hogy egy téglalap alakú, ujjnyi vastag, nagy szeletet kapjunk, a húsvagdalékkal megkenjük, a közepére hosszában megtisztított kemény tojásokat ültetünk. Úgy göngyöljük össze, hogy a darált hús a tojásokat körülölelje, a felsál pedig ezt befedje. A tekercset átkötjük, a maradék pirított hagymán megforgatjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Lehet párolás közben 1—2 szál reszelt sárgarépával is ízesíteni a levét. Tálalás előtt a zsineget lebontjuk, a húst felszeleteljük, a levébe tejfölt keverünk, és átszűrve öntjük a pecsenyére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá