Rántott, töltött tavaszi pacal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A pacal főzéséhez:
- 1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
- 20 dkg sárgarépa
- 5 dkg zeller
- 5 dkg fehérrépa
- 5 dkg kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 3 liter víz
- 1 ek só
- 6 szem bors
Töltelék, sütés:
- 10 dkg eidami sajt
- 4 csapott ek medvehagyma
- 8 koktélparadicsom
- 4 nagyobb csiperkegomba
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.
A következő lépésben 4 db 10×15-ös téglalapot vágunk a pacalból, és a nyesedéket félretesszük.
A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk, és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki.
A téglalapokat vékonyan megsózzuk, és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.
Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával, vagy krémes krumplipürével.
Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Próbáljátok ki bátran!
Tipp:
Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »