Rántott, töltött tavaszi pacal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A pacal főzéséhez:
- 1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
- 20 dkg sárgarépa
- 5 dkg zeller
- 5 dkg fehérrépa
- 5 dkg kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 3 liter víz
- 1 ek só
- 6 szem bors
Töltelék, sütés:
- 10 dkg eidami sajt
- 4 csapott ek medvehagyma
- 8 koktélparadicsom
- 4 nagyobb csiperkegomba
- só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.
A következő lépésben 4 db 10×15-ös téglalapot vágunk a pacalból, és a nyesedéket félretesszük.
A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk, és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki.
A téglalapokat vékonyan megsózzuk, és ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.
Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk egy kis salátával, vagy krémes krumplipürével.
Elsőre meredeknek hangzik a recept, de elhihetitek, hogy igazán finom végeredményt kapunk! Próbáljátok ki bátran!
Tipp:
Lehetőleg vékony, gyenge pacalt válasszunk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.