Perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g marha lábszár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 6 paradicsom
- 500 g sűrített paradicsomszósz
- 1 kk kurkuma
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 100 g sárgaborsó
- 0,5 citrom
- 2 nagyobb padlizsán
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Rizshez:
- 200 g jázmin rizs
- 1 kk kurkuma
- 50 g vaj
Elkészítése:
Kevés olívaolajon az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A marhahúst is hozzátéve addig pirítjuk, míg vékony pörk réteg nem keletkezik a húson.
Az apróra vágott paradicsomokat is hozzáadjuk, valamint felöntjük a papírdobozos paradicsomszósszal.
Hozzáadjuk a por alakú fűszereket, a kurkumát és a fahéjat, valamint tegyük a fazékba a sárgaborsót is. Fedő alatt főzzük 2 órán keresztül, időnként megkavarva. Szükség esetén enyhén hígítsunk rajta kevés vízzel, de ne vigyük túlzásba.
Közben kockázzuk fel a padlizsánt, majd sütőpapíron tegyük előmelegített sütőbe 200 fokon, 20 percre. Mielőtt sütőbe tennénk, sózzuk meg, és csorgassuk meg olíva olajjal.
Ha megfőtt a ragu, keverjük el a közben megsült padlizsán kockákkal és fél citrom levével.
Mivel rengeteg szabadidőnk van még a főzés közben, ne felejtkezzünk el a kurkumás jázmin rizs elkészítéséről sem. Amikor a rizst megfőztük, elkeverjük az őrölt kurkumával, ami különleges ízt, és szép sárga színt is kölcsönöz neki. Mindenképpen ajánlatos kevés vajat is a még meleg rizshez keverni.
Tipp:
Komplett menüt készítettünk Párommal, a hozzá tartozó különleges uborkasaláta receptje is feltöltésre került joghurtos Perzsa uborkasaláta címen,.
A perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g