Perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g marha lábszár
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 6 paradicsom
- 500 g sűrített paradicsomszósz
- 1 kk kurkuma
- 0,5 kk őrölt fahéj
- 100 g sárgaborsó
- 0,5 citrom
- 2 nagyobb padlizsán
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Rizshez:
- 200 g jázmin rizs
- 1 kk kurkuma
- 50 g vaj
Elkészítése:
Kevés olívaolajon az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A marhahúst is hozzátéve addig pirítjuk, míg vékony pörk réteg nem keletkezik a húson.
Az apróra vágott paradicsomokat is hozzáadjuk, valamint felöntjük a papírdobozos paradicsomszósszal.
Hozzáadjuk a por alakú fűszereket, a kurkumát és a fahéjat, valamint tegyük a fazékba a sárgaborsót is. Fedő alatt főzzük 2 órán keresztül, időnként megkavarva. Szükség esetén enyhén hígítsunk rajta kevés vízzel, de ne vigyük túlzásba.
Közben kockázzuk fel a padlizsánt, majd sütőpapíron tegyük előmelegített sütőbe 200 fokon, 20 percre. Mielőtt sütőbe tennénk, sózzuk meg, és csorgassuk meg olíva olajjal.
Ha megfőtt a ragu, keverjük el a közben megsült padlizsán kockákkal és fél citrom levével.
Mivel rengeteg szabadidőnk van még a főzés közben, ne felejtkezzünk el a kurkumás jázmin rizs elkészítéséről sem. Amikor a rizst megfőztük, elkeverjük az őrölt kurkumával, ami különleges ízt, és szép sárga színt is kölcsönöz neki. Mindenképpen ajánlatos kevés vajat is a még meleg rizshez keverni.
Tipp:
Komplett menüt készítettünk Párommal, a hozzá tartozó különleges uborkasaláta receptje is feltöltésre került joghurtos Perzsa uborkasaláta címen,.
A perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »