Párolt marhaszelet meggyraguval recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 0,5 dl étolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 30 dkg meggy
- 2 ek cukor
- 1 ek keményítő
- 1 kk fahéj
- örölt chilipaprika (elhagyható)
Elkészítése:
Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.
A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.
Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.
Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.
Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.
A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.
A párolt marhaszelet meggyraguval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »