Párolt marhaszelet meggyraguval recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 0,5 dl étolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 30 dkg meggy
- 2 ek cukor
- 1 ek keményítő
- 1 kk fahéj
- örölt chilipaprika (elhagyható)
Elkészítése:
Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.
A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.
Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.
Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.
Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.
A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.
A párolt marhaszelet meggyraguval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »