Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt marhaszelet meggyraguval recept

Párolt marhaszelet meggyraguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhacomb
    • 0,5 dl étolaj
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk őrölt szerecsendió
    • 30 dkg meggy
    • 2 ek cukor
    • 1 ek keményítő
    • 1 kk fahéj
    • örölt chilipaprika (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.

    A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.

    Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.

    Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.

    Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.

    A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.

    A párolt marhaszelet meggyraguval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 116 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá