Párolt marhaszelet meggyraguval recept

Hozzávalók:
- 1 kg marhacomb
- 0,5 dl étolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 30 dkg meggy
- 2 ek cukor
- 1 ek keményítő
- 1 kk fahéj
- örölt chilipaprika (elhagyható)
Elkészítése:
Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.
A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.
Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.
Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.
Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.
A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.
A párolt marhaszelet meggyraguval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »