Párolt marhaszelet meggyraguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Párolt marhaszelet meggyraguval

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 30 dkg meggy
  • 2 ek cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1 kk fahéj
  • örölt chilipaprika (elhagyható)

Elkészítése:

Az olajban elkeverem a borsot, a szerecsendiót, az áttört fokhagymát, és meglocsolom vele a húst, majd 30 percre hűtőbe teszem, de közben néhányszor átfordítom.

A húst az olajjal együtt kuktába teszem, minden oldalát lepirítom, majd felöntöm 0,5 l vízzel. Sózom, és a kuktát lezárva 50 percig párolom.

Ha elkészült, a húst vágódeszkára teszem és amíg hűl, elkészítem a meggyragut.

Egy serpenyőbe szűröm a pároló levet, elkeverem benne a keményítőt, majd hozzáadom a magozott meggyet, megcukrozom és felforralom.

Kicsit később megszórom fahéjjal és az őrölt erős paprikával, elkeverem, és tálalásig félreteszem.

A húst felszeletelem, tálaláskor a szeleteket meglocsolom a meggyraguval, és krumplilángost kínálok köretként.