Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pacalpörkölt recept

Pacalpörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 kg friss pacal (fagyasztottból nem az igazi)
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1-2 db paradicsom
    • 1 tv paprika
    • 1 kis csípős hegyes paprika
    • pirospaprika
    • bors
    • őrölt kömény
    • zsír vagy olaj

    Elkészítése:

    A pacalt alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A pacal mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.

    Közben elkészítjük a pörkölt alapot a megszokott módon (olaj, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, tv paprika, piros paprika).

    Az előfőzött pacalt csíkokra vágjuk, az előkészített alapra tesszük, vízzel felengedjük és feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel, csípős paprikával. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk. Főzési idő kb 3-4 óra.

    Nekünk friss, puha parasztkenyérrel a legfinomabb, de lehet mellé főtt burgonyát is kínálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá