Pacalpörkölt recept
Hozzávalók:
- 2 kg friss pacal (fagyasztottból nem az igazi)
- 3-4 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 db paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 kis csípős hegyes paprika
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- zsír vagy olaj
Elkészítése:
A pacalt alaposan átmossuk és egy nagyobb fazékban feltesszük főni. A pacal mellé teszünk egy egész fej vöröshagymát is. Kb 40-50 percig főzzük.
Közben elkészítjük a pörkölt alapot a megszokott módon (olaj, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom, tv paprika, piros paprika).
Az előfőzött pacalt csíkokra vágjuk, az előkészített alapra tesszük, vízzel felengedjük és feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel, csípős paprikával. Az elfőtt vizet időnként pótoljuk. Főzési idő kb 3-4 óra.
Nekünk friss, puha parasztkenyérrel a legfinomabb, de lehet mellé főtt burgonyát is kínálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

