Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ossobuco alla milanese recept

Ossobuco alla milanese
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Raguhoz:

    • 40 dkg marhalábszár (4 cm vastag)
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 közepes szár halványító zeller
    • 20 dkg paradicsom (fürtös)
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 ek olívaolaj
    • 2 ek vaj
    • 2 kk kakukkfű
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi bors (frissen őrölt)
    • 1 db babérlevél
    • 250 ml marha alaplé

    Gremolata:

    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 1 csokor petrezselyem

    Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab):

    • 50 dkg zöldbab (hosszú kínai)
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5 g vaj
    • 1 csokor petrezselyem
    • 30 g parmezán sajt
    • 1 kávéskanál só
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Raguhoz:

    A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
    A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.

    A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.

    Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.

    A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.

    Gremolata

    A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.

    Fagiolini trifolati ( vajas fűszeres zöldbab)

    A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.

    Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.

    Tipp:

    Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá