Hozzávalók:
Raguhoz:
- 40 dkg marhalábszár (4 cm vastag)
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes szár halványító zeller
- 20 dkg paradicsom (fürtös)
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 2 kk kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi bors (frissen őrölt)
- 1 db babérlevél
- 250 ml marha alaplé
Gremolata:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csokor petrezselyem
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab):
- 50 dkg zöldbab (hosszú kínai)
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 g vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 30 g parmezán sajt
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint