Ossobuco alla milanese

Hozzávalók 2 fő részére

Hozzávalók:

Raguhoz:

  • 40 dkg marhalábszár (4 cm vastag)
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes szár halványító zeller
  • 20 dkg paradicsom (fürtös)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 2 kk kakukkfű
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors (frissen őrölt)
  • 1 db babérlevél
  • 250 ml marha alaplé

Gremolata:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csokor petrezselyem

Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab):

  • 50 dkg zöldbab (hosszú kínai)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 g parmezán sajt
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint