Hozzávalók:
Raguhoz:
Gremolata:
Fagiolini trifolati (vajas fűszeres zöldbab):
Elkészítése:
A lábszárszeleteket megmossuk, és a velőt besózzuk mindkét oldalról. Erre azért van szükség, mert így főzés közben nem esik ki a csontból a velő. Szárazra töröljük a húst, és félretesszük.
A sárgarépát és a zellerszárat meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleket felaprítjuk.
Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk benne. A sárgarépa, a zellerszár és a vöröshagyma felét hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a fokhagymát,a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. A paradicsomkockák felét a húsleves felével egy tálkában összekeverjük. A paradicsomos levest sózzuk, borsozzuk, majd a húshoz adjuk.
A marhahúst lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük (kb. 1 óra). A maradék zöldséget és a levest hozzáadjuk. Lefedve tovább főzzük. Ha a hús könnyedén leolvad a csontról, akkor van kész.
A gremolátához összekeverjük a fél csokor petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük a felaprított fokhagymát. A kész zöldséges ragura tesszük a húst, és a zöldbabbal meg a gremolatával, parmezánforgáccsal megszórva azon forrón tálaljuk.
A megtisztított babot 12 perc alatt félkeményre főzzük, de ha mirelitet használunk, akkor fedő alatt pároljuk meg félkeményre 5 perc alatt. A vöröshagymát fokhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. Olvasztott vajban enyhén megpároljuk, és hozzáadjuk a babot.
Sózzuk borsozzuk, majd 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és a reszelt parmezánnal.
Mivel a borjú nálunk nagyon drága, és nem is lehet kapni üzletben lábszárat, csak marhát, ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt. Van különbség, gondolom, mert a marhának már karakteresebb íze van, de így is azt gondolom, hogy van olyan jóízű, mint a borjúból készült volna. Ráadásul megfizethető áron.