Ököruszály leves recept

Hozzávalók:
- 2 kg ököruszály (marhafarok)
- 3 l marhahúsleves
- 60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 15-20 szem egész bors
- 2 babérlevél
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, fokhagymát tepsiben aranysárgára sütjük.
Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk, mert a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, majd puhára főzzük, és leszűrjük.
A marhafarkot főtt vegyes zöldséggel és csigatésztával kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »