Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini sajtos gombaburger recept

Mini sajtos gombaburger
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 közepes fej barna csiperke
    • 25 dkg darált marhahús
    • 7 dkg vaj
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 ek ketchup
    • 1 ek mustár
    • 1 ek worcester szósz
    • só, bors
    • 15 dkg krémsajt
    • 5 dkg cheddar sajt
    • pár koktélparadicsom
    • néhány salátalevél

    Elkészítése:

    A csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk.

    Az előző serpenyőben pirítani kezdjük a marhahúst, tönköket és a hagymát, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szószokat és közepes lángon puhára pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot. Összenyomkodjuk-keverjük, addig pirítjuk így, míg már nem marad alatta semmi nedvesség, majd kiskanállal beletöltjük a kalapokba.

    200 fokos sütőbe toljuk 10 percre (vagy amíg a hús kicsit megpirul, figyelni kell). Közben a cheddar sajtból kicsi négyzeteket vágunk.

    A sütőből kivesszük a gombaburgereket, elzárjuk a gázt és a halmok tetejére tesszük a sajtszeletkéket. Pár percre visszatoljuk a még meleg sütőbe, míg a sajt ráolvad.

    A koktélparadicsomból szintén szeleteket vágunk, a salátaleveleket apróra tépkedjük. A kész gomba-sajtburgerek tetejére tesszük a zöldségeket, azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá