Marhapörkölt recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ujjnyi kenyérszalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1 dl vörösbor (többi a szakácsé!)
- só, ételízesítő, bors, őrölt pirospaprika, kömény, babérlevél
- pörköltkocka alap
- csípős paprikakrém
- 4 ek sertészsír
Elkészítése:
A kenyérszalonnát apróra kockákra vágjuk, 4 kanál sertészsírba üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, valamint az elszeletelt paprikát, paradicsomot, és ebből lecsós alapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott marhahúst, vízzel felengedjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú lángon puhára főzzük, majd mielőtt készre főne, hozzáadjuk a vörösbort. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!
Sztori: Nem épp koleszterinszegény, de az íze magáért beszél.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.