Marhapörkölt

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ujjnyi kenyérszalonna
  • 3 paradicsom
  • 3 zöldpaprika
  • 1 dl vörösbor (többi a szakácsé!)
  • só, ételízesítő, bors, őrölt pirospaprika, kömény, babérlevél
  • pörköltkocka alap
  • csípős paprikakrém
  • 4 ek sertészsír

Elkészítése:
A kenyérszalonnát apróra kockákra vágjuk, 4 kanál sertészsírba üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, valamint az elszeletelt paprikát, paradicsomot, és ebből lecsós alapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott marhahúst, vízzel felengedjük, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú lángon puhára főzzük, majd mielőtt készre főne, hozzáadjuk a vörösbort. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!

Sztori: Nem épp koleszterinszegény, de az íze magáért beszél.