Marhalábszár pörkölt gombával és füstölt sajtos galuskával recept

Hozzávalók:
- 2 kg marhalábszár
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 0,5 kg csiperke gomba
- só, bors, pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
Galuska:
- 50 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük.
Kevergetjük, majd amikor a hús összeesett felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A gombát, megpucoljuk, felszeleteljük, a húshoz adjuk.
Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ez eltarthat egy ideig. Időnként megkeverjük és szükség szerint vizet öntünk rá. Fűszerezzük, só, bors, vegeta, fokhagyma ki mit szeret. 2-2,5 óra alatt készre főzzük.
Egy tálban összekeverjük a galuska a hozzávalóit és forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggató segítségével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »