Marhalábszár-pörkölt bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 kg marhalábszár felkockázva
- 1,5 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kk köménymag
- 60 dkg zöldpaprika
- 1 db csípős paprika
- 30 dkg paradicsom
- só
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 2 dl száraz vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, a zsírhoz hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kipattogtattam (megpirítottam).
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának a felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
Később a paradicsomok héját le tudtam húzni, azt eltávolítottam a bográcsból. A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd megsóztam.
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután két órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt levet időnként pótolva.
Mikor úgy éreztem megfőtt, a paprikát csomómentesre kevertem vörösborban, és hozzáöntöttem a bogrács tartalmához. Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »