Marhahúsos rolni recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 adag húsleveshez való zöldség
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Besamel mártás:
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tej
Elkészítése:
Először főzzünk marhahúslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihűlt sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót ízlés szerint borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot.
Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemlemorzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.