Marhahúsos rolni recept
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 adag húsleveshez való zöldség
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Besamel mártás:
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tej
Elkészítése:
Először főzzünk marhahúslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihűlt sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót ízlés szerint borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot.
Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk, adjunk hozzá némi zsemlemorzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

