Marhagulyás csipetkével recept
Hozzávalók:
- 60 dkg marha lábszár
- 40 dkg burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 1 közepes nagyságú hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csomó petrezselyem
- 1-2 szál zellerlevél
- 1 doboz pritamin
- 1 evőkanál étolaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- só
- őrölt pirospaprika
- bors
- kömény
- kakukkfű
- 1 marhahúsleves kocka
- 1 dl száraz vörösbor
Elkészítése:
A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.
Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.
Egyet forraljuk.