Marhacsíkok brokkolival és répával recept
Hozzávalók:
- 2 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg marhahús
- 200 g brokkoli
- 50 g sárgarépa
- 0,5 ek só
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 marok mazsola
- 0,5 citrom
- 2 ek szójaszósz
Elkészítése:
A húst vágjuk fel hosszú, és minél vékonyabb hasábokra. A fokhagymát vágjuk apróra.
A vajat hevítsük serpenyőben, és húzzuk félre. Dobjuk bele a fokhagymát. Keverjük el, és végül a húst is tegyük bele. Pirítsuk át a húst magas lángon egy percig, majd fedjük le. Sózzuk meg. Alacsony lángon hagyjuk puhulni. Most beledobhatjuk a mazsolát is, és adjuk hozzá a szójaszószt.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a brokkoli rózsát szedjük falatnyi darabokra, a szára közepét vágjuk julienre, a sárgarépát szeleteljük fel.
Ha átpuhult a hús, zúdítsuk rá a zöldségeket, keverjük át, és még néhány percre emeljük fel a lángot, majd tegyük félre.
Csavarjunk rá egy fél citromot, hogy kiegészítse a mazsola édességét, és élénkítse a zöldségeket. Takarjuk le tálalásig.
Tipp:
Köretként tésztát főztem hozzá, de lehet rizzsel, kölessel is szervírozni. Megsúgom: nekem magában sokkal jobban ízlett.
A marhacsíkok brokkolival és répával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g