Marhacsíkok brokkolival és répával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Marhacsíkok brokkolival és répával

Hozzávalók:

  • 2 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg marhahús
  • 200 g brokkoli
  • 50 g sárgarépa
  • 0,5 ek só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 marok mazsola
  • 0,5 citrom
  • 2 ek szójaszósz

Elkészítése:

A húst vágjuk fel hosszú, és minél vékonyabb hasábokra. A fokhagymát vágjuk apróra.

A vajat hevítsük serpenyőben, és húzzuk félre. Dobjuk bele a fokhagymát. Keverjük el, és végül a húst is tegyük bele. Pirítsuk át a húst magas lángon egy percig, majd fedjük le. Sózzuk meg. Alacsony lángon hagyjuk puhulni. Most beledobhatjuk a mazsolát is, és adjuk hozzá a szójaszószt.

 

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a brokkoli rózsát szedjük falatnyi darabokra, a szára közepét vágjuk julienre, a sárgarépát szeleteljük fel.

Ha átpuhult a hús, zúdítsuk rá a zöldségeket, keverjük át, és még néhány percre emeljük fel a lángot, majd tegyük félre.

Csavarjunk rá egy fél citromot, hogy kiegészítse a mazsola édességét, és élénkítse a zöldségeket. Takarjuk le tálalásig.

Tipp:

Köretként tésztát főztem hozzá, de lehet rizzsel, kölessel is szervírozni. Megsúgom: nekem magában sokkal jobban ízlett.