Húsgombócok paradicsommártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- só
- 2 csapott ek zsemlemorzsa
Mártáshoz:
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- cukor ízlés szerint
- 2 dl sűrű házi paradicsomlé
- őrölt bors
- 1 csipet oregánó
- 1 kk olaszos fűszersó
Sütéshez:
- 3 dl étolaj
Köret:
- 25 dkg spagetti tészta
Tálaláshoz:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Húsgombóc készítés:
A húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, reszeljük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. A tojással, ízlés szerint sóval és borssal gyúrjuk össze, majd gyúrjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Formáljunk kis golyókat belőle és a felforrósított étolajban fedő alatt süssük ki. Szedjük papírtörlőre és tegyük félre.
Mártás készítése:
Az olívaolajat kissé felhevítjük. megszórjuk a liszttel és az apróra vágott vörös- és fokhagymával. Zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl hideg vízzel. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzzük jól össze, majd tegyük bele a kisült húsgolyókat és főzzük a mártással együtt további 10-15 percig alacsony lángon.
A spagettit sós, lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjük le, öblítsük át és a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.
Tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »