Húsgombócok paradicsommártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- só
- 2 csapott ek zsemlemorzsa
Mártáshoz:
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- cukor ízlés szerint
- 2 dl sűrű házi paradicsomlé
- őrölt bors
- 1 csipet oregánó
- 1 kk olaszos fűszersó
Sütéshez:
- 3 dl étolaj
Köret:
- 25 dkg spagetti tészta
Tálaláshoz:
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Húsgombóc készítés:
A húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, reszeljük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. A tojással, ízlés szerint sóval és borssal gyúrjuk össze, majd gyúrjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Formáljunk kis golyókat belőle és a felforrósított étolajban fedő alatt süssük ki. Szedjük papírtörlőre és tegyük félre.
Mártás készítése:
Az olívaolajat kissé felhevítjük. megszórjuk a liszttel és az apróra vágott vörös- és fokhagymával. Zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl hideg vízzel. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzzük jól össze, majd tegyük bele a kisült húsgolyókat és főzzük a mártással együtt további 10-15 percig alacsony lángon.
A spagettit sós, lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjük le, öblítsük át és a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.
Tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »