Hátszínszeletek Sztroganoff módra recept
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahátszín
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4-5 db csemege uborka
- 1 fej fokhagyma
- só
- olaj
- őrölt bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.
A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.
A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

