Hátszínszeletek Sztroganoff módra recept

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahátszín
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4-5 db csemege uborka
- 1 fej fokhagyma
- só
- olaj
- őrölt bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.
A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.
A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »