Hátszínszeletek Sztroganoff módra recept

Hozzávalók:
- 60 dkg marhahátszín
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4-5 db csemege uborka
- 1 fej fokhagyma
- só
- olaj
- őrölt bors
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.
A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.
A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »