Hátszínszeletek Sztroganoff módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahátszín
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 db csemege uborka
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • őrölt bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése:

A húst négy szeletre vágjuk. A hagymát, az uborkát, a sonkát, a gombát kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a sózott-borsozott hússzeleteket mindkét oldalán megpirítjuk néhány perc alatt.

A serpenyőből kivéve egy edény fölött rácsra helyezzük a húsokat.

A hús zsírjához adunk még egy kis vajat, felforrósítjuk, beledobjuk a hagymát, a sonkát, a gombát, az uborkát és puhára pároljuk. Miután elkészült, belehelyezzük a hússzeleteket és leöntjük főzőtejszínnel és tejföllel dúsítjuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.