Hátszínszelet borsos mustáros szószban recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli hátszín
- 2 dl napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 4 ek mustár
A mártáshoz:
- 1 ek cukor
- 1 leveskocka (erőleves)
- 1 csapott ek finomliszt
- 2 ek mustár
Elkészítése:
A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük) és kiklopfoljuk.
Akkora tálat veszünk elő, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük borsot darálunk a másik oldalára is, majd jön a következő szelet és ugyanígy sorban a többi. A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az összes húst. Folpackkal letakarjuk és hűtőben egy éjszakán át érleljük.
Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér az összes hús egymás mellett. A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket és lassan sütjük.
Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alul lévő oldaluk megpirul, megfordítjuk a hússzeleteket és a másik oldalukat is megsütjük. Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.
Amikor megpuhultak a húsok kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.
A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot. Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk majd visszaöntjük rá a húsok levét. Leveskockát adunk hozzá és mustárt, ha kell még egy kevés vizet. Kevergetve összeforraljuk és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.
Pároltkáposztával és főtt burgonyával kínálhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »