Hátszínszelet borsos mustáros szószban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hátszínszelet borsos mustáros szószban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont nélküli hátszín
  • 2 dl napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 4 ek mustár

A mártáshoz:

  • 1 ek cukor
  • 1 leveskocka (erőleves)
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 2 ek mustár

Elkészítése:

A hátszínt szépen megtisztítjuk, 4 szeletre vágjuk (legjobb, ha szeletben vesszük) és kiklopfoljuk.

Akkora tálat veszünk elő, amekkora egy szelet hús. Kevés olajat öntünk a tál aljára, borsot darálunk rá és ráfektetjük az első szelet húst. Olajjal kenjük borsot darálunk a másik oldalára is, majd jön a következő szelet és ugyanígy sorban a többi. A legfelső szeletet jól rányomjuk a többire, borsot darálunk rá és annyi olajat öntünk, hogy ellepje az összes húst. Folpackkal letakarjuk és hűtőben egy éjszakán át érleljük.

Akkora serpenyőt veszünk, amelyben elfér az összes hús egymás mellett. A serpenyőbe öntünk egy keveset a pácolajból, átforrósítjuk és a forró olajra fektetjük a hússzeleteket és lassan sütjük.

Miközben sülnek a szeletek a felső oldalukat megsózzuk és mustárral kenjük. Amikor az alul lévő oldaluk megpirul, megfordítjuk a hússzeleteket és a másik oldalukat is megsütjük. Néhány perc alatt megpirulnak a hússzeletek és kevés levet eresztenek. Ekkor takarékra vesszük a lángot, kevés vizet öntünk a hús alá és fedőt teszünk a serpenyőre. Puhára pároljuk a húsokat, közben egyszer visszafordítjuk őket a másik oldalukra.

Amikor megpuhultak a húsok kiemeljük őket a serpenyőből, tálra tesszük, a levet is kiöntjük egy csészébe.

A serpenyőbe ismét öntünk egy keveset a pácolajból, abban karamellizáljuk a cukrot. Liszttel szórjuk, kicsit pirítjuk majd visszaöntjük rá a húsok levét. Leveskockát adunk hozzá és mustárt, ha kell még egy kevés vizet. Kevergetve összeforraljuk és a bársonyos mártást a húsokra öntjük.

Pároltkáposztával és főtt burgonyával kínálhatjuk.