Gombás marhaszelet recept

Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg marha rostélyos vagy fehérpecsenye
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek. mustár
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- étolaj
Előkészítés: A marhát előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A gombát felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
Elkészítés: Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd mindig csak kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. A raguhoz kiolvasztjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Ráöntjük a főzőtejszínt és pár percig forraljuk /amíg besűrűsödik/. A húst a gombával tálaljuk. Rizst vagy főtt tésztát adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »