Gombás marhaszelet recept

Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg marha rostélyos vagy fehérpecsenye
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 ek. mustár
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- étolaj
Előkészítés: A marhát előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A gombát felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.
Elkészítés: Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd mindig csak kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. A raguhoz kiolvasztjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Ráöntjük a főzőtejszínt és pár percig forraljuk /amíg besűrűsödik/. A húst a gombával tálaljuk. Rizst vagy főtt tésztát adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »