Gombás marhaszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás marhaszelet

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg marha rostélyos vagy fehérpecsenye
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek. mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • étolaj

Előkészítés: A marhát előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és felhasználásig a hűtőbe tesszük. A gombát felszeleteljük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.

Elkészítés: Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd mindig csak kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. A raguhoz kiolvasztjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt adunk hozzá és addig pároljuk, míg kezdi elfőni a levét. Ráöntjük a főzőtejszínt és pár percig forraljuk /amíg besűrűsödik/. A húst a gombával tálaljuk. Rizst vagy főtt tésztát adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!