Erdélyi tokány recept

Hozzávalók:
- 80 dkg marhalapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db kisseb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg paradicsompüré
- 2 db paprika
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítése:
A marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd ugyancsak az apróra vágott fokhagymát.
Felöntjük a borral, beletesszük a paradicsompürét és folyamatosan keverve néhány percig főzzük. Belerakjuk a húst, sót, (óvatosan) majoránnát, borsot és a 2 db paprikát felkarikázva. Lefedve pároljuk, időnként megkeverjük és ha a hús zsírjára lesült, kevés vizet öntünk alá. Ha a hús megfőtt hozzáadjuk a sült szalonnát ezzel pár percig főzzük, sűrű lével tálaljuk. Tarhonyával, puliszkával, rizzsel, esetleg hagymás törtburgonyával tálalhatjuk. Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Sztori: Ezt az ősi magyar ételt pörkölthöz hasonlóan, de őrölt pirospaprika nélkül készítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »