Empanadas – Marhahúsos töltött tészta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl marhahúsleves
- 40 dkg marhahús
- 5 dkg mazsola
- 2 gerezd fokhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, és kevés hideg vízzel könnyen gyúrható tésztát készítek. 1 órára hűtőbe teszem.
A marhahúsról eltávolítom a zsíros, inas és faggyús részeket. A színhúst ledarálom, a többi eltávolított részből 2 dl hideg vízben, kevés szemes borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 tk ételízesítővel húslevest főzök.
A tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd felöntöm a marhahús levessel, és teljesen beforralom. Ekkor hozzáadom a darált marhahúst, és fehéredésig pirítom.
A hideg vízben áztatott és leszűrt mazsolát hozzákeverem a húshoz, ízlés szerint sózom, borsozom és ízesítem összezúzott fokhagymával, majd hagyom kihűlni.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtom, amiből egy 10 cm átmérőjű csésze segítségével 16 db korongot szaggatok. Mindegyik közepére 1 kanálnyi húsos tölteléket halmozok.
Megtisztítom a főtt tojásokat, egyenként 6 cikkre vágom és 1-1 cikket rakok a húshalmokra.
A tésztakarikákat egyenként félbehajtom, a széleit villával lenyomkodom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20-25 perc alatt világosbarnára sütöm.
Forrón tálalom.
Az empanadas – marhahúsos töltött tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »