Borjútekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Fejenként 1-2 szelet felsál (amit a hentessel szeleteltessük fel és kérjünk „rostlazítást” is)
- Fejenként 1-2 szelet bacon vagy valamilyen szalonna vékonyra szeletelve
- vöröshagyma karikákra vágva
- mustár
- só és bors
A sütéshez:
- margarin
Sűrítéshez:
- Étkezési keményítő, vagy liszt
Elkészítése:
A szeleteket jól mossuk meg szárítsuk meg papírtörlővel, majd a belső oldalát sózzuk, borsozzuk.
Ezután kenjük meg mustárral és tegyünk rá 1 szelet szalonnát, majd néhány karika hagymát. (sokan csemege uborkát is tesznek bele, mi nem). A hús szeleteket tekerjük fel és erősebb cérnával rögzítsük. Hústűt nem használunk hozzá, mert a serpenyőben forgatni úgy nehezebb.
Melegítsük fel a serpenyőben a margarint, majd a hússzeletek mindegyik oldalát jól süssük át, forró vizet adjunk időnként hozzá. Mi szoktunk beletenni 1 darab paradicsomot is felvágva, ettől nagyon szép színt is kap a szaftja. Miután a hús jól megpirult mehet a sütőbe. Időnként adjunk hozzá forró vizet illetve locsolgassuk a meglévő szósszal is. Fontos, hogy a sütőben lefedve süssük.
Amikor a hús megsült vegyük ki az edényből, a szószt forraljuk fel, adjunk hozzá forró vizet és sűrítsük be. Ezt lehet liszttel is, mi étkezési keményítőt használunk hozzá (Mondamin). A szószt átszűrjük.
Általában krumpli gombóccal vagy krumplival és természetesen lila káposztával tálaljuk. De készíthető hozzá párolt zöldség és krumplipüré is.