Borjúpaprikás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg borjú lapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 tk gulyáskrém vagy piros arany
- só
- 2-3 tk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 ek zsír
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

