Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borjúpaprikás recept

Borjúpaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg borjú lapocka
    • 3 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 tk gulyáskrém vagy piros arany
    • 2-3 tk pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek zsír
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

    A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá