Borjúpaprikás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk gulyáskrém vagy piros arany
  • 2-3 tk pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek zsír
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!