Borjúborda papírhüvelyben recept

Hozzávalók:
- 8 szelet borjúborda
- 4 szelet borjú, vagy csirkemáj (vagy konzerv libamájpástétom)
- 4 szelet sonka
- 15 dkg gomba
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- só
Elkészítés:
A vékonyra kivert húst a lisztben megforgatjuk, és a vaj felén ropogós pirosra sütjük. Ugyanebben a vajban kisütjük a sonkaszeleteket, és ha májból és nem pástétomból készítjük, a májszeleteket is. Az apróra vágott gombát három deka vajban megpároljuk és megsózzuk, megborsozzuk. Négy, szív alakúra vágott pergamenpapírt vagy alufóliát megvajazunk, mindegyikre egy hússzeletet, arra egy sonkaszeletet, majd egy kisütött májszeletet fektetünk (vagy megkenjük pástétommal), a párolt gombát rásimítjuk, és a másik hússzelettel befedjük. A húsok szélét tojásfehérjével ragasztjuk össze, és a fólia másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, vagy ha pergamenben készítettük, felgöngyöljük. Sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A kicsomagolt húsokat saját levükkel öntözzük meg, és burgonyapürével körítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »