Borjúborda papírhüvelyben

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet borjúborda
  • 4 szelet borjú, vagy csirkemáj (vagy konzerv libamájpástétom)
  • 4 szelet sonka
  • 15 dkg gomba
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A vékonyra kivert húst a lisztben megforgatjuk, és a vaj felén ropogós pirosra sütjük. Ugyanebben a vajban kisütjük a sonkaszeleteket, és ha májból és nem pástétomból készítjük, a májszeleteket is. Az apróra vágott gombát három deka vajban megpároljuk és megsózzuk, megborsozzuk. Négy, szív alakúra vágott pergamenpapírt vagy alufóliát megvajazunk, mindegyikre egy hússzeletet, arra egy sonkaszeletet, majd egy kisütött májszeletet fektetünk (vagy megkenjük pástétommal), a párolt gombát rásimítjuk, és a másik hússzelettel befedjük. A húsok szélét tojásfehérjével ragasztjuk össze, és a fólia másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, vagy ha pergamenben készítettük, felgöngyöljük. Sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A kicsomagolt húsokat saját levükkel öntözzük meg, és burgonyapürével körítjük.