Anticuchos recept
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 marha szív
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze őrölt csípős piros chili
- 2 csésze malátaecet
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál achiote
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítése:
A szívet megpucolom, egy késsel levágom róla az összes zsíros részt, majd falatka nagyságú darabokra vágom. Az összes többi hozzávalót egy tálban jól elkeverem ez lesz a pác.
A szívet a pácba forgatom, hogy a húst mindenhol ellepje. Egy éjszakán, de legalább 10 órán át hagyom pácolódni a szívet.
Pácolás után a húsdarabokat fanyársakra húzom és grillen készre grillezem. Sütés közben többször megforgatom és folyamatosan locsolom a maradék páccal.
Frissen, azonnal tálalható.
Tipp:
Perui recept, ott az utcán árulják főtt kukoricával, burgonyával és chili szósszal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.