Anticuchos recept
Hozzávalók:
- 1 marha szív
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze őrölt csípős piros chili
- 2 csésze malátaecet
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál achiote
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítése:
A szívet megpucolom, egy késsel levágom róla az összes zsíros részt, majd falatka nagyságú darabokra vágom. Az összes többi hozzávalót egy tálban jól elkeverem ez lesz a pác.
A szívet a pácba forgatom, hogy a húst mindenhol ellepje. Egy éjszakán, de legalább 10 órán át hagyom pácolódni a szívet.
Pácolás után a húsdarabokat fanyársakra húzom és grillen készre grillezem. Sütés közben többször megforgatom és folyamatosan locsolom a maradék páccal.
Frissen, azonnal tálalható.
Tipp:
Perui recept, ott az utcán árulják főtt kukoricával, burgonyával és chili szósszal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

