Anticuchos

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 marha szív
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 csésze őrölt csípős piros chili
  • 2 csésze malátaecet
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál achiote
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítése:

A szívet megpucolom, egy késsel levágom róla az összes zsíros részt, majd falatka nagyságú darabokra vágom. Az összes többi hozzávalót egy tálban jól elkeverem ez lesz a pác.

A szívet a pácba forgatom, hogy a húst mindenhol ellepje. Egy éjszakán, de legalább 10 órán át hagyom pácolódni a szívet.

Pácolás után a húsdarabokat fanyársakra húzom és grillen készre grillezem. Sütés közben többször megforgatom és folyamatosan locsolom a maradék páccal.
Frissen, azonnal tálalható.

Tipp:

Perui recept, ott az utcán árulják főtt kukoricával, burgonyával és chili szósszal.