Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel recept

Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kis szál sárgarépa
    • 3 szál petrezselyem
    • 1 kisebb fej karalábé
    • 1 kisebb fej zeller
    • 2 dl zöldborsó
    • 5 kisebb szem újkrumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 2 ek házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
    • só ízlés szerint (nálam 1 kk)
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 tk darált házi pirospaprika

    Nokedlihez:

    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek liszt
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk.

    A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli.

    Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet.

    Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.

    Melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá