Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 5 kis szál sárgarépa
- 3 szál petrezselyem
- 1 kisebb fej karalábé
- 1 kisebb fej zeller
- 2 dl zöldborsó
- 5 kisebb szem újkrumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
- só ízlés szerint (nálam 1 kk)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 tk darált házi pirospaprika
Nokedlihez:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli.
Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet.
Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »