Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 kis szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 kisebb fej karalábé
  • 1 kisebb fej zeller
  • 2 dl zöldborsó
  • 5 kisebb szem újkrumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 ek házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
  • só ízlés szerint (nálam 1 kk)
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 tk darált házi pirospaprika

Nokedlihez:

  • 1 nagyobb tojás
  • 2 púpos ek liszt
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk.

A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli.

Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet.

Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.

Melegen kínáljuk.