Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el recept
Hozzávalók:
- 80 dkg zsenge sárgarépa
- 1 nagyobb burgonya
- 1 közepes alma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,2 liter víz
- 1 ek bio zöldség szárítmány (vagy leveskocka)
- 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
- 4 szelet bacon
- kis csokor friss bazsalikom
- só
- fehér bors
- pici olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, a hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágva hozzáadom, és néhány percig együtt párolom.
Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadok egy ek bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, majd az egészet puhára párolom.
Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal (ezt apróra vágva is hozzá tehetjük). Tejszínt (vagy joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom.
Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is.
A zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

