Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el recept

Hozzávalók:
- 80 dkg zsenge sárgarépa
- 1 nagyobb burgonya
- 1 közepes alma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,2 liter víz
- 1 ek bio zöldség szárítmány (vagy leveskocka)
- 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
- 4 szelet bacon
- kis csokor friss bazsalikom
- só
- fehér bors
- pici olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, a hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágva hozzáadom, és néhány percig együtt párolom.
Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadok egy ek bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, majd az egészet puhára párolom.
Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, botmixerrel pépesítem.
Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal (ezt apróra vágva is hozzá tehetjük). Tejszínt (vagy joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom.
Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is.
A zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »