Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával recept

Zsályás sajtleves, sonkás vajgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 20 dkg sajt
    • 1 kis fej hagyma
    • 1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 3 dkg vaj (margarin)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 db zsálya levél
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • frissen őrölt fekete bors
    • 1 l húsleves alaplé

    A sonkás galuskához:

    • 10 dkg sonka
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 7 dkg liszt

    Elkészítése:

    Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki ha áll, mielőtt kifőzzük.

    A sonkát nagyon apróra vágjuk. Egy tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük.

    Edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.

    Megsózzuk, hozzáadjuk a zsálya leveleket és beletesszük, a lereszelt sajtot, gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük. Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat.

    Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Egy-egy zsályalevéllel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá