Zőldségleves színes burgonyagombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 petrezselyem gyökér
- 2 darab sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 1 kisebb zeller
- pár szem bors
- 1 liter húsleves alaplé, vagy kocka
- petrezselyem zöld
A gombóchoz:
- 1 közepes főtt burgonya
- 2 kanál liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld
- kockákra vágott kevés kaliforniai piros paprika
Elkészítése:
A hagymát apróra, a zöldségeket karikákra vágjuk, majd egy fél dl olajon kevéske sóval megpároljuk. Felöntjük alaplével, majd puhára főzzük.
Amíg a leves fő, elkészítjük a gombócokat. A burgonyát feldaraboljuk és megfőzzük. Amikor megfőtt összetörjük és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a petrezselyem zöldet és a paprikát. Gombócokat formálunk belőle, majd ha a zöldségek megfőttek hozzáadjuk a leveshez. A gombócok pár perc alatt megfőnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

