Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldségleves májgaluskával recept

Zöldségleves májgaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek kacsazsír
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zeller
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 zellerlevél
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 1 kk (csípős) fűszerpaprika
    • 1 púpozott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    Májgaluska:

    • 30 dkg csirkemáj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek finomliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt pároljuk.
    Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.

    Beletesszük a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforraljuk, és rövid ideig főzzük.

    Májgaluska készítése:

    A májat elkaparjuk, a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatjuk és megfőzzük.

    A zöldségleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 47 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá