Zöldségleves májgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek kacsazsír
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 zellerlevél
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 kk (csípős) fűszerpaprika
- 1 púpozott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Májgaluska:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kk fűszerpaprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket, fedő alatt pároljuk.
Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a felezett paprikát és paradicsomot, a zellerlevelet és a felaprított petrezselyem felét, majd felforraljuk, és rövid ideig főzzük.
Májgaluska készítése:
A májat elkaparjuk, a hagymát lereszeljük, vagy apróra vágjuk, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük, és ha a levesben minden megfőtt, beleszaggatjuk és megfőzzük.
A zöldségleves májgaluskával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 47 kcal
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.